По думите му сега ще се отвори врата за евентуален коалиционен потенциал след изборите

"Ахмет Доган е митологизиран и сред турците, и сред българите. Около него има някакъв ореол на свръхестественост и така го приемат, така че той няма да спре да се занимава с партията. Той ще продължи да върши същите неща, които е правил и до момента. Според мен иска да отвори една врата за евентуален коалиционен потенциал след изборите”.


Това заяви в студиото на „Събиде се” Тома Биков – журналист, член на Националното ръководство на Движение „България за гражданите” и автор на книгата „Досието на Доган”.


Той определи опита за нападение срещу Доган като политически акт, който ще има политическо отражение върху обществения живот в България.


„Видяхме как един от най-охраняваните хора в държавата, може много лесно да стане мишена на атентат. Ако това момче от Бургас беше използвало боен пистолет с бойни патрони, изходът щеше да е фатален освен за Доган, и за българската политическа система. Когато в една страна започнат да се извършват политически убийства или атентати, то тогава тя се отдалечава от европейската демокрация, към която се стремим”, каза още Тома Биков.


Целия разговор може да гледате във видеото.