Това са маневри, които целят освобождаване на политическо напрежение, коментира тя

„Според мен това са маневри, които целят освобождаване на политическо напрежение и отваряне на ветрилото за различни възможности на ДПС след изборите. Аз смятам, че оттеглянето и и решението за оттегляне на Ахмед е объркало редица политически планове, защото очевидно то се прави, за да даде политически възможности на ДПС, а не да му отнеме. Очевидно това, което се случва, не е било част от някаква схема”.

 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на гражданско сдружение „Единство” Надежда Нейнски. С тези думи тя коментира оттеглянето на Доган от лидерския пост в ДПС, което стана по време на осмия национален конгрес на партията.

 

Нейнски коментира и опита за нападение над Ахмед Доган с думите. „Тази случка е моментната снимка на това какво представлява България и това показва докъде е стигнало българското общество. При отсъствието на държавата, хората тръгват към самозащита и саморазправа”, категорична бе тя.

 

На въпрос дали ще има обединение в десницата, лидерът на „Единство” заяви: „Ние сме отворени към други формации или организации, които да се присъединят към тази единна формация или да се превърнат в наши партньори. Важното е обаче те да бъдат единомишленици”, допълни Надежда Нейнски.

 

Целия разговор гледайте във видеото.