ДПС като партия изведнъж излезе малко по-секси, отколкото беше преди. Сега ДПС е секси коалиционният партньор с новото си лице. Разбира се, направи стратегически грешен ход да има пожизнен председател в устава си, което надявам се, ще се поправи. Но чисто изборно погледнато, те в момента се подготвиха много добре. Сложиха новите си дрехи, новите си секси политически дрехи, и са в някакъв смисъл приемлив коалиционен партньор. Ако напишете Лютви Местан в Гугъл, ще видите колко хубави статии излизат. А това е истина – той е перфектен оратор, човек с тънко чувство за хумор, европейски политик и смятам, че за това трябва да се говори”.


Това заяви в студиото на „Здравей, България” програмният директор на Дарик радио Константин Вълков. В събота (26 януари) стартира новият му проект „България говори” в ефира на Нова телевизия.


„Новото предаване още не е готово. Най-трудното е да стоиш естествено, непринудено и да импровизираш, трябва три пъти повече да си се подготвил, което малко ме напряга”. С тези думи Вълков коментира концепцията на „България говори”.


На днешната дата Дарик радио празнува 20 години от създаването си. Запитан на какво се научи медията през годините, Константин Вълков отговори така: „Дарик научи на първо място, че трябва да бъде любопитна медия 24 часа в денонощието, за да се интересува от това, което се случва и ако може да диктува по някакъв начин дневния ред на обществото, за да бъде той малко по-интересен от този, който е в момента. Научи, че трябва да се търсят и различни теми и че не бива да се плашим от нисък рейтинг, ако говорим за нещо различно от основните три теми на деня”, допълни още Вълков.


Още за новото предаване в ефира на Нова и за рождения ден на Дарик - във видеото.