Историята на Данчо от Добрич трогна много хора, които му подадоха ръка

Преди две седмици ви показахме шампиона по лека атлетика от Добрич Йордан Петров, който живееше с една баничка на ден. Историята му трогна национала Николай Михайлов. Така Данчо за първи път влезе в търговски център и се сдоби с костюм за абитуриентския си бал.


Данчо от Добрич е само на 23 години, но има редица медали зад гърба си. Животът му извън пистата обаче никак не е лек. Разказахме ви как младата надежда на леката атлетика поддържа формата си с една баничка на ден и живее в полуразрушена къща. Има мечти, но липсата на пари се оказва огромно препятствие. Съпричастни към неговия тежък живот станаха много хора, един от тях беше Николай Михайлов. Благодарение на него Данчо получи стипендия.


Няколко седмици по-късно Данчо е на път да осъществи една от своите мечти, да има костюм за абитуриентския си бал. Разказва, че се притеснява, защото за първи път влиза в мол и никога не е обличал костюм.


Историята му трогва и Виолета Донкова – собственик на магазин за дрехи, която решава да му подари костюм за бала.


„Запознахме се с историята на Данчо, какъв лекоатлет е той, какви медали е печелил в спорта и не можахме да останем безучастни с неговата история. Решихме да подкрепим тази благотворителна инициатива. За нас това е огромно удоволствие да участваме в тази кампания”, споделя Виолета Донкова.


Данчо направи своя избор и сподели, че вече има самочувствие, за да отиде на бал.


„Ние ще допълним сета, ще му купим обувки, ще му подарим куверта, който е за вечерта на абитуриентския бал”, заяви от свая страна пиарът на Ники Михайлов Ивелина Сиракова.


Така една от мечтите на Данчо се сбъдна. С усмивка той разказа, че оттук насетне започва да преследва следващата – Олимпиадата в Бразилия през 2016-а.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Михаела Карабельова