Този факт вдъхновил японски готвач да измисли "мръсен" обяд

Ресторант в сърцето на Токио предлага специално меню с ключова съставка... мръсотия.

Съмнителното удоволствие е и доста евтино. За 110 долара гостите могат да вкусят "мръсна" картофена супа с трюфели, миди със сос от кал и за десерт сладолед с дресинг мръсотия, съобщава БГНЕС.

Автор на идеята е готвачът Тошио Танабе, а хрумването за необичайното меню му дошло случайно, докато се опитвал да създаде здравословно ястие от черноземни почви. Според него мръсотията не е само вредна, но има и благоприятен ефект върху стомаха и дори се препоръчва при някои заболявания.

Най-трудното за Тошио било да помогне на посетителя неизбежното отвращение да яде мръсотия.