Певицата е част от кампания, подпомагаща образованието чрез оборудване на интерактивни кабинети в няколко училища у нас

Поли Генова се връща отново в училище. Става въпрос за международна кампания, имаща за цел да подпомогне образованието на младите чрез оборудването на интерактивни кабинети в няколко училища в страната.

„Събираме средства чрез един продукт, който се купува и всъщност помагаме образованието на децата в България да бъде на малко по-високо ниво, в малко по-различни условия и по-различни средства”, обясни Поли за „Събуди се”.

Певицата обясни, че това е от особено значение предвид факта, че условията, в които децата у нас се обучават, все още не са на световно ниво.

Образователната система не е съобразена с развитието на децата, на които им се иска да получават все повече и повече информация, но поднесена по различен начин, а не само чрез учебниците. Интерактивните кабинети биха задържали децата в клас, убедена е Поли Генова.

Самата тя обясни, че участва в инициативата, тъй като според нея е необходимо да бъде разяснено на децата, че образованието е нещо много ценно и че получените знания им помагат да намерят пътя си.

„Всеки човек трябва да има достъп до образование”, категорична е певицата.

Повече за каузите, които защитава Поли – гледайте във видеото.