Сблъсъкът между съседите и държавния апарат обещава да бъде комичен

Официалната дата за старта на „Етажна собственост 4. Нова Надежда” вече е ясна. Най-успешният сериал на Нова телевизия започва своя четвърти сезон на 7-ми март. Забавните съседски истории ще ни разсмиват отново всеки четвъртък от 21 ч. в ефира на Нова.

 

Снимките на комедийния сериал започнаха преди месец, но съвпадението между тематиката на целия четвърти сезон и събитията у нас в последните седмици е впечатляваща.

 

„Съседите ще застанат срещу държавата в „Етажна собственост” 4 другата седмица” - издава новината продуцентът на сериала Краси Ванков и добавя, че както във всички сезони на сериала, сценаристите на „Идалго продакшънс” продължават да държат на актуалността.

 

Да търсим пулса на българската действителност - това е наша основна отличителна черта. Интересно предизвикателство е. Събития, които се случват в държавата, ги отразяваме по наш си начин в епизодите седмици по-късно и съответно репликите на героите са толкова актуални, че буквално се понасят като крилати фрази” - разказва Ванков и признава, че когато в края на миналата година са обмисляли цялостната идея на четвъртия сезон, са решили той да бъде посветен на един много нашенски и реален сблъсък между гражданите и държавата.

 

„Интересното в нашия манталитет е, че хем от една страна гражданите са държавата, хем от друга страна, те се дистанцират от нея и я обвиняват за всички злини”, коментира продуцентът и добавя, че в четвъртия сезон съседите влизат в конфликт с държавните институции, за да решат изконната българска дилема: „Ние ли сме криви или държавата ни нещо не е наред?”

 

„Нашите съседи от сериала застават срещу държавата, а какво ще излезе от този сблъсък, ще видим в четвъртия сезон на „Етажна собственост”. Ще има ли надежда в „Нова Надежда”, предстои да разберем” – загатва Ванков и се учудва на интересното съвпадение между тематиката на четвъртия сезон и това, че буквално преди старта му започнаха масовите протести в цялата страна.

 

„Българите излязоха по улиците да изразят своята позиция и гнева си срещу политиците, държавата и целия държавен апарат. Излиза, че този път не просто представяме нашата гледна точка за важни събития, а направо сме ги написали, преди да се случат” – шегува се Краси Ванков.

 

Сблъсъкът между съседите и държавния апарат обещава да бъде комичен – поне в сериала „Етажна собственост 4. Нова Надежда”, който можем да гледаме още следващата седмица – от 7-ми март, четвъртък, в 9 вечерта по Нова телевизия.