Според Кристиян Вигенин гражданите са объркани, защото не виждат адекватни реакции от управляващите

Има какво хубаво да се случи в България, но ГЕРБ не искат да го направят”, каза в „Здравей, България” Кристиян Вигенин, член на Европейския парламент. Според него трябва да се направи всичко възможно сметките за ток да бъдат намалени, за да се успокоят хората. „Хората са на улицата, защото са докарани до абсолютна мизерия”, каза той.

 

Това, което твърди г-н Вигени, е цинично” отговори Доброслав Димитров от ГЕРБ и допълни, че във вторник в парламента е нямало нито един представител на БСП, а всички депутати от ГЕРБ били там.

 

Вигенин му отговори, че те са против това парламентът да се занимава с въпроси, които нямат връзка с проблема на хората.

 

„Това, което предложихме, беше бойкотирано и предизвика оставката на ГЕРБ”, каза Димитров. „Единственият начин да се преборим с проблемите е предсрочни избори”, смята депутатът от ГЕРБ.

 

„Четири години не е направено нищо. Когато хората излязоха на улицата, се сетихте, че трябва да се правят промени и да се борите с монополите”, коментира евродепутатът. Той допълни, че хората са объркани, защото не виждат адекватни реакции от управляващите. Според него има нужда от ново правителство, което да спечели доверието на хората.

 

На въпрос какви хора трябва да влязат в служебния кабинет, Димитров отговори, че те трябва да са хора с широко одобрение, тъй като задачата им е да организират и проведат честни избори. Според него в България има много кадърни хора. Те можело да са от синдикатите, да се търсят сред банкерите или сред икономистите. „Има кой да заеме тези позиции”, категоричен е Димитров.

 

И според Вигенин има хора, които да заемат тези 15 поста. Според него обаче те трябва да бъдат и патриоти.

 

Вигенин допълни, че те искат бързи избори. Според него Борисов е видял, че не може да се справи със ситуацията и е решил да прехвърли отговорността на някой друг. „Трябва да се спре замитането на следи”, каза той.

 

Целия разговор с Кристиян Вигенин и Доброслав Димитров гледайте във видеото.