Лидерът на РЗС заяви, че ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила

Несъмнено ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила и РЗС е единственият гарант, че ще има дясно консервативно правителство и няма да дойде Пръмова, Местан, Станишев и сие”, заяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването „Дикoff".


На коментара на Сашо Диков, че „от вчера е политически труп” заради подкрепата от 0.8% според последните социологически проучвания, Яне Янев отговори следното:


„Блажени са вярващите. Така показваха социолозите и на предишните избори и се сгромолясаха. Даваха, че царската партия НДСВ, която имаше 50 депутати тогава, 5 министри и пълни сметки са пари, взе двама евродепутати на евроизборите, които бяха 20 дни преди парламентарните избори, и аз ги победих – и тях, и олигарха Ковачки. Смачках ги.


"Никога не съм залагал на куци коне. Залагам на коне, които отиват в шампионската лига, защото съм добър ездач", поясни Янев и гарантира, че РЗС ще има между 20 и 25 народни представители.

 

„РЗС е четвърта политическа партия по брой на общински съветници. Ние имаме невероятна структура”, допълни Яне Янев.


Той заяви, че в момента партия „Ред, законност и справедливост” единствената политическа сила, която провежда национална кампания „Влез в политиката, смени системата”. 


На обвинението на Сашо Диков, че се е превърнал "в пудела, момчето на Бойко Борисов за мръсни поръчки", Янев отсече: „Винаги съм бил острие и ще бъда”.


Лидерът на РЗС заяви, че има сериозни резултати от неговите сигнали - отстранен зам.-главен прокурор, отстранени трима прокурори, течаща проверка на градския прокурор, възобновено досъдебно производство и образувани нови две дела срещу енергийната мафия.


„Мен не ме е страх. Аз съм се доказал, че съм като ястреб, като тръгна и удрям право жертвата", така отговори Янев на въпрос дали го е страх да разкрие, в случай, че има корупционна бомба с участието на бившия финансов министър Симеон Дянков.


Лидерът на РЗС поясни, че е бил в кабинета на Борисов, когато Симеон Дянков трябвало да си подаде оставката. Той обаче допълни, че по-рано от 10 дни знаел, че Дянков ще си ходи, но не го казал.


„Причините, че не казах са две. Първата причина - че не беше дал парите на земеделските производители, а тези пари можеха да се имитират. Второ – изготвено е писмо от Дянков до Европейската комисия във връзка с важни въпроси за еврофондовете, което е изцяло подвеждащо и в ущърб на Република България. И нещо повече – Борисов е вдигнал телефона на еврокомисаря Кристалина Георгиева и тя е потвърдила, че това, в което се съмнява Борисов за писмото е вярно. Впослоедствие писмото е редактирано и изпратено отново”, обясни Янев.


Защо в студиото на „Дикoff”се разгоря лют спор между Яне Янев и водещия Сашо Диков – гледайте във видеото.