Служебните министри трябва да види какво е станало с хазната, „остъргана” от Дянков

На провелия се вчера Национален съвет за тристранно сътрудничество представителите на служебния кабинет не се явили подготвени. Това сподели в „Събуди се” председателят на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев. „Не е толкова лесно да се ориентираш в непозната обстановка” оправда все пак временните управляващи профсъюзният лидер.

 

По думите на Тренчев първото, което трябва да направи служебния кабинет е да види какво става с хазната, „защото Дянков я е остъргал”.

 

„Трябва да се огледаме, да се види къде има резерви, да се орежат някои неща и да се даде на най-затруднените слоеве”, добави той, но подчерта, че заедно с това е необходимо да се задвижи и икономиката.

 

Служебното правителство обещало да провери възможностите за освобождаване на средства, но не се ангажирало с конкретни обещания.

 

На срещата синдикатите предложили да се въведе категорията енергийна бедност и понятието защитен потребител. Тренчев даде пример с Великобритания, където прагът важи за хората, които изразходват повече от 10% от доходите си за енергия.

 

Целия разговор с Константин Тренчев можете да гледате във видеото.