Морската столица се готви за протест под нова форма

От снощи 40-годишният Младен Живков от Варна гладува. Безработният мъж, с бебе на 4 месеца, обяви, че започва гладна стачка, ако до 18 часа в петък не подадат оставка членовете на Общинския съвета и областния управител.

 

Втора нощ Младен прекара в палатковия лагер в центъра на морската столица. От снощи досега трима души са му предложили да гладуват щафетно заедно с него.

 

Около 100 протестиращи блокираха вчера общината във Варна с жива верига, изникна и палатков лагер. Те искат оставка на всички общински съветници и пълна ревизия на дейността на градската администрация и местния парламент.

 

На Тодоровден във Варна отново ще има протест, но в малко по-различна форма. В социалната мрежа широко се коментира инициатива за почистване на Морската градина.

 

Протестиращите са решили да се съберат в 11 часа пред Общината с чували и ръкавици. Една от идеята е на тях да се залепят снимки на политици, от които гражданите са недоволни и след като напълнят чувалите с боклук и да ги оставят пред сградата на местната администрация.

 

Репортер: Искра Урумова