Името му се появи в списък на кредитните милионери, вербувани от Държавна сигурност

„В периода от 1980 до около 1988 г. ме помолиха да помогна по редица въпроси в областта на разузнаването, предвид мои контакти в страната, в която съм бил на отговорно ниво. И аз се съгласих". Това призна в "Часът на Милен Цветков" Младен Мутафчийски, за когото стана ясно, че  е сътрудничил на Държавна сигурност за период от осем години. 

 

"Факт е, че не съм правил през годините никакви опити да залича досието си – работно или лично, въпреки че съм знаел, че го има. Никога не съм отричал в този смисъл някаква съпричастност. След 1988-ма съм свален окончателно от отчет и не съм използвал това нещо за някакви други връзки и контакти”, заяви Мутафчийски в пряка телефонна връзка. Той обясни, че недоумява защо името му е в списъка на кредитните милионери.

 

Младен Мутафчийски е един от най-крупните бизнесмени в боластта на туризма. Има 25 години трудов стаж във външната търговия, част от които в „Кинтекс” и „Тератон”. Дълго време е в управата на „Слънчев бряг” АД. Притежава верига хотели.

 

В сряда той беше разкрит като секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност под псевдонима "Михайлов". Той е обявен като такъв в качеството си на член на Съвета на директорите на фирмата длъжник „Банкан инвест” АД.

 

В списъка фигурират длъжниците към „Балканбанк” и банка „Тексим” за суми над 1 млн. неденоминирани лева.

 

Целия разговор с Мутафчийски гледайте във видеото.