Шестима специалисти ще отговарят на горещи въпроси, свързани с бременността, на специален форум

Шестима специалисти ще отговарят на горещи въпроси, свързани с бременността, раждането и детското здраве на организирания от здравния сайт Puls.bg форум на 14 май, в София ивент център, на последния етаж на Парадайз център, бул. „Черни връх“ 100. 

 

Форумът е предназначен за бъдещи и настоящи родители и цели да предостави полезна и достоверна информация относно грижите за здравето на детето от зачеването му до 3-годишна възраст. 

 

Всеки от лекторите ще представи обобщен опит и познания, стремейки се да бъде максимално в услуга на родителите при изпълнението на тази благородна мисия и улесни взимането на информирани решения по някои основни казуси, с които се сблъскваме от регистрирането на бременността. 

 

За правата и изследванията през бременността ще говори д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог; темата за избора на мястото на раждането ще засегне Надежда Стаменова, акушерка и водещ училище за бъдещи родители. От доц. Боряна Слънчева, началник неонатологична клиника УАГБ „Майчин дом“ – София ще научим какво се случва в неонатологичното отделение на родилния дом и какви са първите грижи, от които се нуждае новороденото вкъщи. Д-р Пламен Масларски, педиатър, ще представи най-честите здравословни проблеми при бебето и малкото дете.

 

Няма да бъде пропуснато и едно друго важно направление - грижите за психичното здраве на малкото дете, през чиито сключови моменти ще ни преведе Красимира Костадинова, главен асистент по клинична детска психология към Националния център по обществено здраве и анализи.

 

В едно друго измерение ще погледнем с лекцията на познатата от малкия екран доц. Мария Папазова - за холистичния подход в медицината в помощ на бременността и майчинството.

 

Повече информация за темите и лекторите може да се намери на http://events.puls.bg, където тече и регистрация за посещение. Входът за форума е свободен. Откриването му е точно в 13.00 ч., като посетителите ще бъдат посрещани и настанявани от 12.30 ч.

 

Дата и място: 14 май от 13.00 ч. в Sofia Event Center, Paradise Center, бул. "Черни връх" 100

 

* Платена публикация