Братята на световния №1 са във Варна

Братята на световния номер 1 в тениса Новак Джокович участват във "Фючърс" турнир във Варна с награден фонд от 10 000 долара. Марко и Джордже Джокович признаха, че харесват Григор Димитров въпреки драматичната загуба на брат им в Мадрид преди няколко седмици. 
 
"Това беше труден мач, а Григор показа невероятен тенис. Брат ми не игра така както може, но поздравления за Григор, защото той направи неща, които много други не могат. Има наистина голям потенциал да бъде в топ 5 или пък кой знае докъде може да се изкачи в ранглистата", заяви  21-годишният Марко Джокович.
 
Той и 17-годишният Джордже са в България за пръв път. Джордже отпадна още в квалификациите на турнира, а Марко постигна категорична победа в мача на двойки над българина Димитър Кутровски, завърнал се на корта след 15-месечно наказание заради положителна допинг проба. Марко не се сърди, че всички го питат за Новак, защото е свикнал с това. Разказва, че са задружно семейство и се радват, когато са заедно.
 
"Опитвам се да бъда с него възможно повече. И двамата много пътуваме за турнири и сме заедно толкова, колкото можем. Иначе си прекарваме добре тримата. По-малкият ми брат е тук също, така че ние сме едно хубаво семейство", споделя още Марко. 
 
Още по темата гледайте във видеото на кореспондента ни от Варна Искра Урумова.