От Общината и екоминистерството се ангажираха с бърза проверка

Незаконно строително сметище вече няколко години тормози хората от варненския квартал Виница. За това алармираха зрители на Нова телевизия като изпратиха снимки за рубриката „Моята новина“. 

 

Тонове строителни отпадъци, които обаче не се виждат от коларския път, водещ до частни имоти. Хората от Виница разказват, че търпят постоянен тормоз от преминаващите камиони и прахоляка.

 

Имотите до пътя били отредени за рекултивиране с разрешение на екоминистерството, обясняват ни от районното кметство по телефона. Проверявали единия терен още през есента на миналата година и имало съставен констативен протокол за нарушение на плана за рекултивация. Затова го спрели. Но на мястото ясно се виждат пресни следи от гуми на тежки машини

 

В пълно противоречие на това, което заварихме зад тази импровизирана ограда, пред нея стои ето тази табела. Дали тя спира някого, сами може да прецените.

 

Около половин час след нас на мястото идват камиони. Оказва се тор – логичен товар за рекултириване. Шофьорите обаче признават, че за пръв път носят тук такъв товар.

 

Предадохме оплакванията в общината и екоинспекцията. Оттам се ангажираха с бърза проверка. Ще се освободят ли хората от Виница от праха, шума на камиони и купищата строителни отпадъци, предстои да видим. 

 

Репортер: Искра Урумова