Улицата обаче ни показа, че има граници, заяви депутатът от левицата

„Политиката е място, където винаги ще има задкулисни игри. Но улицата ни показа, че има граници”. Това заяви депутатът от „Коалиция за България” Антон Кутев. 

 

Според него в България действително има демокрация и хората са тези, които ще решат какво ще се случва в страната оттук нататък. 

 

Кутев обаче е категоричен, че протестиращите не подкрепят Борисов.

 

„Дълбоко убеден съм, че тези протести няма да доведат ГЕРБ на власт. Това е минало”, заяви Кутев. Той коментира, че ако сега се стигне до избори, няма гаранция, че те няма да се проведат като предишните. 

 

Що се отнася до исканата оставка на лидера на БСП Сергей Станишев, Кутев коментира, че БСП е най-демократичната партия и това няма да доведе до разцепване на партията.

 

„Политик, на който не са му искали оставката, е самозванец”, заяви Антон Кутев. Според него какво ще се случва в БСП, ще се решава на конгрес на партията. 

 

„Най-вероятно ще има такъв, защото ситуацията е динамична. На този конгрес обаче няма да се гледа кой е избрал Пеевски, а ще се гледат политиките”, заяви Антон Кутев. 

 

Той е категоричен, че приетите промени в Закона за ДАНС в началото на работата на 42-рото Народно събрание не са били вреден ход.

 

За избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС Антон Кутев обясни, че на заседанието на парламентарната група на „Коалиция за България” на депутатите е било обяснено, че ако не подкрепят кандидатурата, кабинетът ще падне. 

 

„БСП все още може да взима грешни решения под нечий начин. Трябва да направим така, че това да е невъзможно”, заяви Кутев. Според него обаче, ако това правителство падне, скоро няма да има кабинет, който да издържи цял мандат.