Тази седмица трябва да подават оставки, няма друг изход, заяви той

„Тези хора сега са политически диваци, без връзка с цивилизацията. Те не си дават сметката, какво ще се случи през следващите седмици и месеци. Тази седмица трябва да подават оставки, няма друг изход”. Това заяви Стефан Гамизов от „Гражданска лига за България” в предаването „Здравей, България”.

 

„Не искам да съм защитник на ГЕРБ, ако искат да управляват, ще трябва да оправят много неща”, допълни Гамизов. "Преди имахме едно проблемно правителство, но имаше постоянно брожение за някаква промяна, за това нещо да се случва. Това е така, защото бяха закачени за цивилизования свят”, коментира експертът.

 

Според него в момента сред социалистите има страх заради „невероятните глупости, които натвориха последните две седмици”.

 

Стефан Гамизов смята, че сега протестите приличат на тези през 1997 година.

 

„ДПС и БСП са толкова неадекватни във всичките си действия, които извършиха последните две седмици, това е такава смайваща агресия върху обществото, че не си заслужава да бъдат слушани”, заяви Гамизов. 

 

Според него от „Коалиция за България” са назначили Делян Пеевски за председател на ДАНС от страх да няма нови избори. 

 

„Това е един мутренски план за отмъщение заради комисията „Хохегер”, комисията, свързана с „Белене”. Там нещата са ясни - извършени са престъпления и трябва да се ходи в съдебна зала”, заяви Гамизов. 

 

Според него сега на улицата са младите, работещите, от средната класа.