Договорът на италианеца е за 3 години

Карло Анчелоти бе обявен официално за треньор на Реал Мадрид. Италианецът подписа договор за три години с кралския клуб. На мястото на Анчелоти ПСЖ веднага назначи Лоран Блан. Неговият контракт е за два сезона.

 

След като на два пъти в миналото Реал Мадрид не успяваше да привлече Анчелоти за треньор, най-накрая това се случи. Италианецът заменя Жозе Моуриньо начело на Кралския клуб. Контрактът му е до 30 юни 2016 г., обявиха в интернет сайта на Реал. Официалното представяне на Анчелоти е утре в 14,00 ч. на Сантяго Бернабеу.

 

Италианецът пристига в Мадрид с отлична репутация. Той има спечелени титли в три от големите първенства на Европа – Италия, Англия и Франция. Освен това два пъти е вдигал Шампионската лига.

 

Кариерата му започва като помощник на своя ментор Ариго Саки в националния тим на Италия през 1994. Първата му работа като треньор е в Реджана. След това поема Парма и класира тима за Шампионската лига. Преминава в Ювентус, където работи два сезона, без да спечели нищо. През 2001 г. преминава в Милан и с росонерите печели два пъти Шампионската лига, веднъж титлата на Италия, е дин път - Купа на Италия, една  Суперкупа на страната, два пъти Суперкупата на Европа и едно световно клубно първенство.

 

През 2009 Реал иска да го назначи, но Анчелоти избира парите на Роман Абрамович. В Челси италианеца остава два сезона, като още в първия печели дубъл, а след това взима и Къмюнити Шийлд. През декември  2011 г. подписва с Пари Сен Жермен а това лято донесе първа титла на парижани от 19 години.