Тя посочи, че лидерът на „Атака” има изгода от това да се отива на избори

"Моята информация е същата - че няма да се подава оставка и че между него и Станишев има договорка двамата да играят заедно тази игра докрай”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” първият зам.-главен редактор на в. „Преса” Валерия Велева. Изказването й бе по повод вчерашния коментар на премиера Пламен Орешарски, че няма да си подава оставка, докато има подкрепата на парламента.


По думите й, докато Волен Сидеров крепи кворума, ще има парламент. „А той ще крепи кворума, защото няма никаква изгода от това да се отива на избори. Въпросът е колко време ще се крепи кворумът и колко време БСП и ДПС ще устоят на странните състояния и емоционални изблици на Волен Сидеров”, допълни Велева.


Тя изтъкна, че правителството трябва да си даде един времеви хоризонт. „Да каже – в следващите два месеца, моля ви, дайте възможност да направим цената на тока, например. Не може правителството и управляващите да не чуват и да не реагират на протестите”, категорична бе тя.

 

Според нея, ако Станишев си беше подал оставка, щеше да даде шанс на кабинета"Ако Станишев беше подал оставка на пленума на БСП, щеше да даде шанс на кабинета "Орешарски". Щеше да покаже отношение към протеста и да влезе в синхрон с част от обществото, което иска някаква промяна.


Целия разговор гледайте във видеото.