Шампионът от преди 2 години и мениджърът му били озадачени от информацията

Мениджирът на световния шампион на 100 метра Йохан Блейк – Кюби Сийгобин, опроверга информациите, че заради контузия спринтьорът няма да защитава титлата си на първенството в Москва през месец август.

Блейк има проблем с мускулна травма на бедрото, заради която пропусна голяма част от сезона. Според съобщения в ямайската преса, той е посетил специалист в Мюнхен по-рано през седмицата, който е препоръчал операция.

"Няма никакви разговори или планове за каквато и да било операция. Не знам откъде идват тези информации. Няма решение дали Йохан пропуска световното първенство. Треньорът на националния отбор на Ямайка още не е преценил дали да го извади от състава", заяви Сийгобин.

Вестник "Ямайка Обзървър" съобщи преди два дни, цитирайки неназован източник от федерацията по лека атлетика на страната, че Блейк няма да се състезава в Москва.

Олимпийският вицешампион получи травмата на бедрото на състезание през април и не участва в националните квалификации в Кингстън от 20 до 23 юни. 23-годишният сприньор обаче има "уайлд кард" като защитаващ титлата си на 100 метра, която спечели в Дегу преди две години след дисквалификация на фаворита Юсейн Болт заради фалстарт във финала.