Гледайте турнира в Лозана тази вечер само по NOVA SPORT

Сезонът на Диамантента лига бе преполовен миналата неделя, а днес предстои осмия турнир от всички 14 състезания включени през сезона. Град-домакин на тазвечершното атлетическо шоу е швейцарският град Лозана.

 

Телевизионно предаване започна точно в 21:00 ч. на живо по NOVA SPORT, като най-голям интерес предизвикват дисциплините 100 метра за мъже с участието на най-бързия през сезона Тайсън Гей, 100 метра с препятсвия, където ще бяга олимпийската и световна шампионка Сали Пиърсън, както и овчарския скок, в който публиката може да наблюдава тримата медалисти от Олимпийските игри в Лондон миналото лято (начело с шампиона Рено Лавиени).

 

Сандра Перкович в мятането на диск и Абеба Арегауи на 1500 метра могат да спечелят своя диамант още тази вечер. Двете се нуждаят само от една победа в лигата, за да могат да си гарантират крайния успех за годината. Ако направят това тази вечер единственото условия пред тях, за да получат трофей, ще бъде да стартират и във финалите на ДЛ, които са в края на август и началото на септември.