„Сините” започнаха с грешна стъпка в Лига Европа

Отборът на Левски започна по неубедителен начин участието си в Лига Европа през този сезон. В мач, който Нова Телевизия излъчи пряко, „сините” завършиха 0:0 срещу казахстанския Иртиш /Павлодар/. След края на двубоя феновете на стадион „"Георги Аспарухов"” дадоха своята оценка, освирквайки играчите на Николай Митов.

 

Старши-треньорът на Левски заложи в атака на Жоао Силва, а голмайсторът на тима през изминалния сезон Базил де Карвальо бе оставен на резервната скамейка. Именно португалският нападател имаше прекрасна възможност да открие резултата още в 4-та минута, но ударът му с глава бе избит от вратаря на гостите.

 

В средата на първото полувреме Левски отново бе близо до попадение. Гари Родригес бе изведен сам срещу Котляр, но изстрелът му беше изключително неточен и премина на няколко метра встрани от вратата.

 

През втората част домакините продължиха да доминират, но изненадващо тимът на Астана бе този, който можеше да поведе. Грешка на Станислав Ангелов в 67-та минута даде възможност на Бакаев да се озове сам срещу Пламен Илиев, но шутът му бе неточен.

 

Последва натиск на „сините” и в 76-та минута, те получиха правото да изпълнят дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Кулибали срещу резервата Базил де Карвальо в наказателното поле. Сенегалският нападател пое отговорността да изпълни дузпата, но ударът бе спасен от направилия великолепен мач Котляр.

 

Пропускът можеше да струва скъпо на Левски, тъй като само няколко минути по-късно футболист на гостите отново се оказа сам срещу Пламен Илиев. Този път вратарят на домакините демонстрира чудесен рефлекс и изби шута на Чичулин в ъглов удар.

 

Така първият мач между двата тима завърши при нулево равенство и Левски е на прага на нов кошмар в европейските клубни турнири.

 

Реваншът в Павлодар е следващия четвъртък от 16.00 ч. и ще бъде предаван отново по Нова Телевизия.