Бондаренко с опити за световен рекорд в скока на височина

Най-силното постижение на турнира "Атлетисима" беше реализирано в скока на височина, където Богдан Бондаренко постигна 241 сантиметра – резултат, който не бе записван в сектора от 1994 г. Украинският атлет обаче не се задоволи със скочената от трети опит височина и затова реши да постави летвата над световния рекорд. И трите му скока на 246 сантиметра обаче бяха неуспешни.

 

Другият върхов резултат в Лозана бе записан в бягането на 110 метра с препятсвия, където победата бе за Дейвид Оливър. Хърделистът от САЩ финишира за 13.03 секунди.

 

В спринта на 100 метра очакваният дуел между Тайсън Гей и Асафа Паулъл завърши с победа за американския шампион. Гей, който е водач в световната ранглиста за гоздината, завърши с 9.79.

 

Втори остана ямайският му конкурент, а великият Ким Колинс завърши четвърти с нов личен рекорд от 9.97 секунди. Впечатляващото за спринтьорът от Сейнт Китс и Невис е, че той постигна този резултат на възраст от 37 години или 11 години след като бе записал предишното си върхово постижение от 9.98 секунди.