На месец семейството живее с 200 лева, а сега ще останат само с детските заради изтекло решение от ТЕЛК

Баща-инвалид и 9-годишната му дъщеря живеят в къща, която всеки момент може да се срути над главите им. 

 

Вангел е със 76% инвалидност и сам се грижи за 9-годишната си дъщеря Елисавета. Развел се е преди шест години и детето остава при него, защото майката заминава да работи в Испания. Въпреки немотията и условията, в които живее, 9-годишното дете е пълен отличник.  

 

Единственият доход на малкото семейство, е инвалидната пенсия и детските добавки. Така на месец те трябва да живеят с близо 200 лв.

 

От този месец обаче Вангел и Елисавета ще трябва да живеят само с детските заради изтекло решение на ТЕЛК. Подновяването му ще отнеме няколко седмици и дотогава бащата и дъщеря му ще трябва да оцеляват с 50 лева на месец. 

 

Освен че остават почти без пари, Вангел и дъщеря му живеят в къща, която всеки момент може да се срути върху тях.

 

Вангел няма представа колко би струвал ремонтът на къщата му. Според запознати обаче жилището трябва да се събори и да се построи наново

 

Екипът ни алармира за проблема на Вангел социалните служби в Хасково. Оттам дойде и първият положителен сигнал.

 

„За периода, в който той няма да получава пенсия, тъй като предстои ново освидетелстване, дирекцията ще направи всичко възможно да разгледа възможностите до получаване на новата пенсия. Някъде около 50 лева ние ще доплащаме”, каза Антоанета Чолакова от „Социално подпомагане” - Хасково.

 

Вангел и Елисавета разчитат добри хора да им подадат ръка за ремонта на къщата. Ако имате възможност да помогнете, ето я банковата сметка на семейството:

 

ИНВЕСТБАНК АД

BG44I0RT80311001470600 - Вангел Ангелов Христов

 

Репортер: Димитър Иванов