Той определи протеста като „похода на джедаите срещу империята на злото”

След Едвин Сугарев още българи последваха примера и обявиха гладна стачка до падането на кабинета „Орешарски”.


Синът на Радой Ралин – Стефан и неговата съпруга Таня са поредните, които се подлагат на тези драстични действия, с цел искането им за оставка на правителството на Пламен Орешарски да бъде чуто.


Стефан започва гладната си стачка на 7 юли, след голямото шествие, което изпълни с хора бул. „Цариградско шосе” в района от Орлов мост до хотел „Плиска”. Той определи случващото се по столичните улици като „похода на джедаите срещу империята на злото”.


Той призна, че има високо кръвно и аритмия на сърцето, както и хронична исхемична болест на сърцето.


„Това не е само заради нашите нарушени човешки права. Вече 26-и ден протестиращият народ, който е на улицата – това е цветът на нацията. Тази обществена енергия не може да не бъде забелязана от управляващите”, обясни снахата на Радой Ралин - Таня.


Двамата са подготвили призив за подаване на оставка, който ще внесат с входящ номер в Министерския съвет с копие до посланиците на Германия и на Франция.


Запитани дали си струва тази тяхна саможертва, Таня заяви: „Струва си, разбира се. Това правителство даде всички грешни послания, които можеше да даде в първите си дни”, каза снахата на Радой Ралин.


Повече по темата гледайте във видеото.