Социалистите ще обявят колко подписа са събрани в подкрепа на кабинета “Орешарски”

Под мотото „Бузлуджа 2013: България на хората!” левицата отбелязва 122 години от началото на организираното социалистическо движение. Очаква се на върха да се качат хиляди симпатизанти на БСП.

 

Около обяд слово ще произнесат председателят на партията Сергей Станишев и министър-председателят Пламен Орешарски.

 

Очаква се на Бузлуджа да бъде обявено колко подписа са събрани в подкрепа на кабинета.

 

Снощи вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че са постъпили сигнали за хора, които се опитват да попречат на придвижването към Бузлуджа и че срещу това се вземат мерки.

 

Полиция и НСО охраняват партиния събор

Иначе вече започнаха да пристигат автобуси и коли с участниците в събора. Очаква се той да премине при засилени мерки за сигурност. Над 160 полицаи се грижат за нормалното му провеждане. Социалистите са осигурили и частна охранителна фирма.

 

На Бузлуджа ще бъдат и служители на НСО, защото се очаква да дойдат протестиращи от цялата страна, които са се организирали в социалните мрежи. Има сигнал, че от Пловдив ще дойдат с автобуси хора, които искат да попречат на празника на БСП и по този начин да изкажат недоволството си от случващото се в страната.

 

Партийният събор започва в 10:30 часа с полагане на венци и цветя на барелефа на основателите на партията. 122 нови членове ще получат партийните си книжки.

 

Подробности за тържествата ще научите от видеото.

 

Репортер: Кремена Недялкова