Каро и Мат са от Канада и използват всяка възможност да попътуват

Ласкателна публикация за София в блог на канадска двойка е последният хит в социалните мрежи. Каро и Мат живеят в Отава - Канада, но използват всяка възможност, за да пътуват. Обиколили са различни места в Северна Америка, Средния Изток, Азия и Европа. Впечатленията си за света описват в сайта си - passportandatoothbrush.com (паспорт и четка за зъби). Какво обаче ги впечатли в нашата столица?

 

„Когато пристигнахме, не знаехме какво да очакваме и това, което видяхме, беше динамичен град с млади, енергични хора, беше класически, но и модерен, с много зелени площи”, споделят Каро и Мат.

 

В сайта си те сравняват София с "готиното момиче в университета, което не се гримира особено, но въпреки това изглежда страхотно". Освен столицата са успели да посетят и други места в България. 

 

„Отидохме до Банско, но не по време на сезона, нямаше ски или други неща, но опознахме спокойния град, разхождахме се, така че си беше много хубаво. Да, яко беше”, добавят те. 

 

Покрай разходките успяват и да научат нещо на български. „Това, което помним, са две неща – „Благодаря” и „Здравейте”. И мисля също „приятно” – да, май това означаваше „Наздраве”.

 

Макар че публикацията им за София е от около година, Каро и Мат си обясняват популярността й така: „Ясно е, че причината за популярността му е, че няма достатъчно пътуващи, които да пишат за България. Очевидно има нужда от това, както има публика – хората в Канада са толкова впечатлени, когато им разказваме за България”. 

 

Репортер: Златина Зехирова