Руски милиардер твърди, че това е сумата, която му дължи фирмата като компенсация

Руският милиардер Андрей Мелниченко се опитва да осъди за 100 милиона долара компанията, която лошо боядисала 120-метровата му яхта, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

 

Яхтата на Мелниченко, която преди няколко години порази обществеността с екстравагантния си вид, е пострадала от небрежността на работниците при пребоядисването. Щетите са за 100 милиона долара според Мелниченко. Той смята, че това е сумата, която му дължи компанията, оставила след боядисването грозни наслоения и ивици по корпуса.

 

Компанията вече веднъж е пребоядисала яхтата за своя сметка, но Мелниченко не е доволен от резултата и сега възнамерява да получи компенсация чрез съда в Ню Джърси.

 

Според изчисленията на руския бизнесмен 25 милиона долара ще струва поредното пребоядисване на яхтата "А", кръстена в чест на съпругата на богаташа Александра Николич. Останалите 75 милиона долара са "неустойка", тъй като през тази една година и половина, колкото ще трае ремонтът, Мелниченко и съпругата му ще трябва да наемат друг плавателен съд. Очевидно най-голямата платноходна яхта в света, която милиардерът искаше да построи още миналата година, не е готова.