Първият елимнинран от X Factor даде ексклузивно интервю за Vesti.bg

Георги Арсов е 19-годишен. Роден е в град София, зодия Телец. Името му започва да набира популярност покрай музикалното риалити Х Factor, в което за жалост отпадна първи.

 

Георги се занимава с музика всеки ден, навсякъде и по всяко време. Неслучайно е известен с прякора Ходещата китара – просто защото рядко излиза без нея.

 

Още с появата си на сцената на X Factor направи впечатление с таланта си, но и с приликата си с победителя от първия сезон Рафи.

 

Предпочита обаче да не го сравняват с никого, а да бъде себе си. Тази година той е приет в университета по музика Бъркли в Бостън, но поради финансови причини не заминава.

 

Затова ще учи в НАТФИЗ и ще развива актьорските си умения. Вярва, че да си различен понякога е поза – затова предпочита да бъде себе си. За радост на дамите, в момента е необвързан. Но не само това е интересното около него.

 

Коя е първата мисъл, с която се буди сутрин, без какво не може в живота си, с какво се гордее най-много и какво за него е суетата? Георги разказва в ексклузивно интервю за Наталия Такова от Vesti.bg.

 

Мисълта, с която се събуждам, е...

 

Слава Богу, че съм жив.

 

Денят ми обикновено протича така:

 

Събуждам се, първо не ми се става, а после тръгвам нанякъде. И винаги си нося китарата. Не обичам да се застоявам вкъщи.

 

От вкъщи не излизам без...

 

Китарата. Тя е в 99% от случаите с мен. Като реша, спирам и си свиря и пея. И без телефона си.

 

В свободното си време предпочитам да...

 

Ходя на кино и да играя волейбол. Играя с приятели в училище в квартала и лятото ми премина във волейбол и X Factor.

 

Хобитата и интересите ми извън музиката са свързани с...

 

Киното и литературата. Последно се запалих по "Колелото на времето", приятелка ми го препоръча. От класиките много харесвам Шекспир, чел съм всичко негово.

 

За да се поддържам във форма, правя...

 

В театъра към Софийския университет правим много тежки упражнения, там поддържам физическата си форма. Ако ми се наложи, ще ходя и на фитнес.

 

Вредният ми навик е...

 

Жените.

 

Най-скъпото нещо, което притежавам, е...

 

Това са спомените и емоциите ми. Това са нещата, които ме изпълват – хора, места, X Factor.

 

Гордея се най-много с...

 

С това, което правя. Че се занимавам с нещо, чрез което да въздействам на хората – това е изкуството. Когато изляза на сцената, съм аз – няма значение дали пея, или играя.

 

Най-ценните ми хора в живота са...

 

Хората, които са ме изграждали като личност. Това са хората, които са ме наранявали, които са минавали през мен и изграждали като личност. Майка ми, разбира се, и най-добрата ми приятелка Валерия. Тя беше с мен на кастинга на X Factor да ме подкрепи. Искаше ми се да съм на финал, но за мен е изненада, че съм сред финалистите. Надявам се да съм оправдал доверието на Саня и след време да не съжалява за избора си.

 

Най-добрият съвет, който съм получавал някога е...

 

Сцената не е нещо по-различно от парчета дъски, издигнати над останалите. Важно е там да изразиш себе си по-засилено, да не си житейски, а сценичен. Това ме посъветва Николай Георгиев, моят режисьор в "Алма Матер". Сцената не е място, на което да се притесняваш, а място, на което да се изразяваш.

 

За мен скандалността е...

 

Да си неестествен, да си елементарен в мисленото си. Това е скандално глупаво, а не скандално интересно, което все повече се харесва на хората, за съжаление.

 

Суетата е...

 

Да забравиш кой си – това е най-големият човешки проблем. Има опасност да преминеш от суета към егоизъм и егоцентризъм.

 

В хората най-много не харесвам...

 

Фалшивата усмивка.

 

Никога няма да забравя...

 

X Factor – това, което се случи с мен последните месеци. Първо си весел и енергичен – излизаш на сцената, след това си напрегнат – чакаш решението, след това се бориш, след това си тъжен, после пак усмивки. Емоции валят отвсякъде – като се обърна и още ги усещам като вълна.

 

Топ 3 песни, без които не мога, са...

 

Impossible (Джеймс Артър), I’ll Be There For You (Бон Джоуви) и Livin’La Vida Loca на Рики Мартин (песента, която изпях в X Factor)

 

Музикалният стил, в който искам да се развивам е...

 

Поп рок – средно между "Маруун файв", Роби Уилямс, Бон Джоуви

 

Мечтая да направя дует с...

 

Роби Уилямс и Джон Бон Джоуви.

 

След X Factor се надявам на...

 

Много успехи в музикално отношение – да спра би било като да си отрежа краката. X Factor ми даде шанс и сега от мен зависи дали ще го реализирам. Михаела Филева е страхотен пример за това.