Разпореждането на персонала издал шефът на Разградската болница

Пациентите в Разградската болница „Свети Иван Рилски” занапред няма да бъдат обгрижвани от сърдити медицински сестри, а само от усмихнати. Това разпореди новият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Гечо Жеков. Той смята, че е време в нашите болници да се върне доброто отношение към пациентите, изчезнало през дългите години преход.


Д-р Жеков направил специална среща със старшите сестри на всички отделения, на която обяснил колко е важно занапред винаги да изглеждат добре, да са вежливи и внимателни с болните.


„Точно това им казах, че държа и ще издам заповед всички медицински сестри да идват с усмивка на работа, за да бъдат уважавани, обичани от пациентите и персонала като цяло. И взаимотношенията тогава ще бъдат много по-добри и изгладени и това разбира се ще се предаде на болните”, обяснява д-р Жеков.


Новият директор на болницата е убеден, че усмивката и човещината могат да направят чудеса, като за това не са необходими никакви средства.


Някои от пациентите вече забелязват промяна и я оценяват положително.


До нововъведението се е стигнало след оплакване на пациентка на хемодиализа. Радка Дочева сигнализирала точно за лошо отношение на персонала към болните в отделението.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Любомир Илиев