Потребители на NovaNews.bg се оплакаха, че са принудени да пътуват седнали на земята

По повод постъпилите сигнали в рубриката "Моята новина" на сайта NovaNews.bg за претъпкани вагони във влака Пловдив - Варна, от БДЖ ни изпратиха официален отговор. Публикуваме го заедно със снимките на пътниците, които са били принудени да пътуват седнали на земята в допълнителен вагон, който се оказа за инвалиди.

 

"Бихме желали да Ви уведомим, че с цел недопускане пренаселеност на влаковете, в БДЖ „Пътнически превози” съществува организация за ограничаване броя на правостоящи пътници във вагоните.

 

Във връзка с изпратения от Вас сигнал, се извършва разследване на случая за установяване на причините за неспазване на въведения регламент и допускане на пренаселване на бързия влак.

 

След приключване на разследването, ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност от виновните длъжностни лица. БДЖ има подготвена цялостна програма за ремонт на пътнически вагони.

 

До края на седмицата се очаква да приключи ремонтът на още три пътнически вагона. А в случай на необходимост, ще има възможност в състава на влака да бъде включен още един допълнителен вагон в неделните дни от гара Пловдив до Варна.

 

По повод изпратения от Вас сигнал, ще бъде направен анализ на пътникопотока във влаковете и ще бъдат взети допълнителни мерки за недопускане в бъдеще на подобни ситуации.

 

С Уважение: Димитър Димитров – управител на БДЖ „Пътнически превози” ООД."

 

Повече по темата гледайте във видеото.