Въпреки опасенията за провокации, до такива не се стигна

Студентските окупации продължават вече 16-и ден. Протестиращи студенти има в над 15 университета в страната. Блокадата в Ректората обаче не попречи там да се проведе изпит.


Държавният изпит на Юридическия факултет в Софийския университет се проведе в 3 зали. Една от тях беше знаковата 272-ра аудитория, която повече от 15 дни е окупирана от протестиращи студенти.


Въпреки опасенията за провокации, до такива не се стигна. Всеки от бъдещите юристи беше допуснат по списък до изпитната зала. По същата схема в Алма матер влязоха и квесторите. В своя декларация "ранобудните студенти" заявиха, че ако все пак се стигне до инцидент по време на изпит, щели да преосмислят своята окупация.


Междувременно расте броят на актьорите и музикантите, подкрепящи студентските протести. От НАТФИЗ разпространиха 10 видеоклипа с популярни лица от екрана и сцената, които подкрепят студентския протест.


Протестиращите студенти се готвят за общонационален протест в неделя – 10-и ноември, който ще започне от 11.00 часа на стълбите пред Ректората, ще тръгне към Народното събрание и Министерския съвет.


Повече гледайте във видеото.