Световните медии отбелязват, че това е най-многолюдният протест от Оранжевата революция насам

Няколкостотин хиляди проевропейски демонстранти се събраха в центъра на украинската столица Киев, за да протестират срещу президента Виктор Янукович. Опозицията го обвинява, че е продал страната на Русия след решението от края на миналия месец да спре евроинтеграцията на Украйна. 
 
Според организаторите, по улиците на Киев са се събрали близо един милион души. Данните на украинското вътрешно министерство обаче са коренно различни. Според властите в днешните демонстрации в Киев участват 50 хиляди души. 
 
Демонстранти събориха паметник на ЛенинКореспонденти на световните агенции отбелязват, че това е най-многолюдният протест от Оранжевата революция насам. Събралото се множество на централния площад „Независимост” е било в пъти по-многобройно в сравнение с досегашните протести, съобщава от Киев специалният ни пратеник Николай Дойнов. 
 
Досега няма официална реакция от страна на държавата, но според един от лидерите на опозицията – Арсений Яценюк, би могло да се очаква дори въвеждане на извънредно положение от страна на президента Янукович.
 
Повече подробности за случващото се в Украйна ще намерите във видеото.