От началото на декември Ирена е изработила над 300 сладки и събрала около 1200 лева

Жена от Монтана, трогната от съдбата на дете, изгубило родителите си в катастрофа, реши да му помогне по нетрадиционен начин – с Коледни сладки, които да продава на близки и познати за да събере колкото може повече средства.

 

Нашето семейство почти всяка година отделя малки средства, за да подпомогнем различни кампании. Тази година обаче решихме да го направим по различен начин, да вложим средствата в материали за сладките, да ги изработя и да ги предложим на наши приятели и познати, за да ги закупят и събраните средства да ги дадем на Любчо”, казва Ирена Михайлова.

 

11–годишният Любчо губи родителите си още преди да се роди. Блъснати от пиян шофьор на столичен булевард, когато майка му била бременна с него в осмия месец. Вследствие на катастрофата, Любчо се ражда с детска церебрална парализа. Оттогава за него се грижи неговата баба.

 

„Това е денонощен труд. Отделно, че има съпътстващи заболявания към тази диагноза. Всеки ден по 2-3 пъти рехабилитация, психолог, логопед, арт терапия, плуване, конче, нощно време слагане на шини. Моето внуче е много умно и мило детенце, което има много проблеми, но на фона на перспектива като бебенце има напредък”, споделя баба му - Санка Христова.

 

От началото на декември Ирена е изработила над 300 сладки и е събрала около 1200 лева. Ивет пък е ученичка в 11 клас, която купила от сладките със собствените си спестявания. „Мисля, че с тази кауза и инвестиция, която съм направила с тези сладки, съм помогнала на това момченце - с малко, но все пак е нещо”, казва тя. „Надявам се, защото нашето е само една малка капка в морето, ако протегнат ръка още хора, от много капки ще се получи цял океан.”

 

Репортер: Биляна Борисова