Министърът на икономиката отвърна, че енергетиката е в това състояние заради предишния кабинет

Остри критики и обвинения в парламента - от ГЕРБ разкритикуваха управляващите за действията им по проекта "Южен поток". 

 

Бившият енергиен министър Делян Добрев обяви, че пари, предвидени за изчистване на задължения в енергетиката, са били пренасочени към проекта „Южен поток”. Става въпрос за близо 200 милиона лева, които идват от Българския енергиен холдинг. 

 

Енергитиката е в това състояние на бившия кабинет, заяви министърът на енергетиката Драгомир Стойнев и обясни, че заради това няма да коментира думите на Добрев.

 

Споровете между ГЕРБ и министър Стойнев стават часове преди поредно обществено обсъждане на проекта „Южен поток” днес във Варна. Изграждането на компресорна станция в близост до домовете на хората от южните вилни зони на града предизвика серия от протести и недоволство.

 

Жителите на местностите, чиито имоти ще се окажат близо до компресорната станция, са убедени, че поредното обществено обсъждане няма да успокои хората. А притесненията на хората са свързани със силния шум, след като се изгради компресорната станция.

 

Въпреки че докладът за влиянието върху околната среда е готов и именно това ще се обсъжда днес, на плажа Паша дере продължават да се правят археологически проучвания.

 

Общественото обсъждане ще започне в 16 часа. Опасенията на варненци са, че залата, която са избрали от фирмата изпълнител, е прекалено малка да побере всички заинтересовани.

 

Репортери: Мария Димитрова, Нивелина Няголова