Седем от ранените са в тежко състояние

76 души пострадаха при срутване снощи на тавана в лондонски театър. Седем от ранените са в тежко състояние. Засега обаче не са известни причините за инцидента.

 

По време на инцидента залата на театър „Аполо” в лондонския „Уест Енд” е била пълна заради хитова постановка в разгара на Коледния сезон. Общо около 720 човека са присъствали на изключително популярната постановка "Странна случка с куче през нощта".

 

Според очевидци таванът на театъра просто се е срутил по време на представлението. Хората от публиката изпаднали в паника, след като разбрали, че това не е част от спектакъла. Официални представители заявиха, че е твърде рано за заключения около причините за срутване. Няма обаче доказателства, че става дума за криминален акт. Старинната зала на четири нива е построена през 1901 година.

 

„Чу се силен гръм, не мисля, че беше експлозия. Таванът падна, вдигна се много прах, полилеят падна. Дървесина и всякакъв вид неща се изсипаха върху пет-шест реда. Имаше тежко пострадали, но повечето хора бяха добре”, спомня си един от очевидците.

 

Официални представители заявиха, че е твърде рано за заключения около причините за срутване. Няма обаче доказателства, че става дума за криминален акт.

 

Със сигурност няма нищо подозрително на този етап. Предстои инженери да огледат сградата. Не е имало някакво предупреждение, просто мазилка и няколко греси са паднали от тавана, който е със значителна височина”, казва Греъм Елис от противопожарна служба на Лондон.