Максималните температури ще са в интервала 7-12 градуса

Утрешният ден ще е най-краткия през отиващата си година – той ще продължи само 9 часа 2 минути и 17 секунди. В 19 часа и 11 минути ще настъпи зимното слънцестоене, което ще даде началото на астрономическата зима.

 

През нощта над страната ще е ясно. Отново мъгли ще покрият Дунавската равнина и по поречието на реката.

 

Утре сутринта обаче, ще задуха слаб до умерен северозападен вятър и ще вдигне мъглите още преди обед. Над страната ще е предимно слънчево, а на юг и сравнително топло за края на декември.
Там максималните ще са в горния край на интервала 7-12 градуса. Преди това, сутринта ще е мразовита с минимални от минус 6 до нула, в котловините и до минус 8.

 

В планините ще продължи топлото за сезона време. Преди обед ще има незначителни високи облаци, а следобед ще е слънчево с умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са положителни до височини 2000 – 2200 метра.

 

Централните и южните части на континента и утре остават под влияние на област на високо налягане. Затова там ще има и мъгли, но и много слънчеви часове. Облаците и валежите ще са основно над Западна и Северна Европа. Над Британските острови и в страните около Северно море ще вали дъжд, а в Русия и Беларус – сняг. 

 

У нас в неделя по Черноморието ще има ниски облаци, а около Дунав - мъгли. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. В понеделник на повече места ще е мъгливо или с ниски облаци, които около и след пладне ще се разсейват. От запад ще започне заоблачаване. Във вторник, на Бъдни вечер, ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна на юг. В сряда, на Коледа, и в четвъртък ще е предимно облачно, но без съществени валежи. Очаква ни меко коледно време с максимални температури от 4 до 10 градуса.

 

И утре сутринта покрай Дунав ще е мъгливо, но видимостта бързо ще се подобри.