Световният шампион е поставен в медикаментозна кома, информират от болницата

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер се бори за живота си. Това съобщиха от болницата, където 44-годишният бивш състезател беше приет след като пострада при каране на ски във Франция.


Лекарите от болницата в Гренобъл, където беше откаран Михаел Шумахер обявиха, че е била извършена спешна мозъчна операция. Въпреки това състоянието му остава критично. В момента световният шампион е поставен в медикаментозна кома.


Шампионът е носил каска по време на инцидента, която до значителна степен го е предпазила. Ако не е била тя, той нямаше въобще да доживее до това състояние, подчертаха лекарите. Те отказаха да правят каквито и да било прогнози за възстановяването и състоянието му.


Михаел Шумахер претърпя инцидент вчера при каране на ски във Франция. Първоначално беше обявено, че състоянието му не е животозастрашащо. Появиха се дори публикации в различни медии, че сам си е тръгнал от мястото на инцидента във френския ски курорт.


Шумахер, който трябва да навърши 45 години на 3-и януари, се оттегли от Формула 1 за втори път през 2012-а година. Той спечели седем световни титли по време на 19-годишната си кариера.