Софийската градска прокуратура трябва да се изкаже за извършеното от депутата

Демонстрация под надслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" се организира във Фейсбук. Флашмобът ще се проведе днес следобед пред Съдебната палата в столицата.


Повече от хиляда души са заявили присъствие, а над 10 000 са поканените до момента. От своя профил в социалната мрежа организаторите се обърнаха и към главния прокурор Сотир Цацаров. В писмото те настояват прокуратурата да се самосезира и да бъде свален депутатският имунитет на Волен Сидеров.


Според организаторите неприемливо и арогантно е всяването на страх и физическата саморазправа от страна на лидера на парламентарно представена политическа партия. Припомняме, че в понеделник в самолета  София – Варна Волен Сидеров нападнал двама от пътуващите, които му направили забележка. По-късно Сидеров посегна и на полицай.  

          
Софийската градска прокуратура трябва да каже дали има достатъчно доказателства за извършено от Сидеров престъпление и дали трябва да се снеме имунитетът му. Ако преценят, че това е така - Волен Сидеров може да се сдобие с обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.