Променят се маршрутите на автобуси 67 и 88

Промени в движението в София, заради изграждането на кръстовището на две нива на булевардите "Пейо Яворов" и улица "Стоян Михайловски" при Семинарията. От днес се очакват огромни тапи в тези райони, заради стеснението на пътните артерии.

 

Изграждането започна на 19 октомври. Оттогава в района движението е изключително затруднено. A от днес са налице и първите тапи. Задръстването започва от Телевизионната кула.

 

Движението на булевард „Пейо Яворов” и „Никола Вапцаров” вече се осъществява двупосочно в едното платно.

 

Стесненията затрудняват колите на градския транспорт и по-големите камиони. Според полицаите, които регулират движението, тежките автомобили минават на косъм.

 

До 1 март се променят маршрутите на  автобусните линии 67, 88 и 120. Всичко за промените можете да видите на сайта на Столичната община. 

 

За да избягаме от челюстите на голямото задръстване ще зависи от нашата креативност и способност да предсказваме откъде да преминем, за да не попаднем в друга тапа. Алтернативен маршрут за живеещите в района - няма.

 

Очаква се ремонтът да приключи в края на юли. До близкия парк ще бъде изграден и подлез. Проектът е на стойност 16 милиона лева.