Бъдете много внимателни на пътя, тъй като заради мъглата настилките са мокри и заледени

В сряда почти в цялата страна започва с гъсти мъгли. На доста места видимостта е около и под сто метра и за почти всички области днес отново е обявен жълт код за опасно време. Бъдете много внимателни на пътя, тъй като заради мъглата настилките са мокри и заледени, а изпреварванията са доста трудни.


В низините, котловините и край водните площи през целия ден видимостта ще остане намалена ще се задържат през целия ден, като временно подобрение е възможно следобед за около 2-3 часа. Вечерта отново почти цялата страна ще потъне в мъгли. Ще е тихо и липсата на вятър е една от причините времето да се задържи без промяна.  


Температурите сутринта бяха от минус 3 градуса в Дунавската равнина и Тракия до плюс 5 - 6 край морето. Следобед показанията на термометрите в местата с мъгли ще достигат стойности от 2 до 7 градуса, а в по-високите части и югозападните райони - между 7 и 12.


За разлика от останалата част от страната, в планините ще е слънчево и топло, но все още без снежна покривка. Ще духа слаб югозападен вятър, а максималните температури  ще останат сравнително високи – по върховете - от 1 до 9 градуса.


И утре мъгли и ниски облаци ще покриват по-голямата част от територията на България, а най-слънчеви ще са планините. В петък и събота западен вятър ще издуха мъглите и ще ги смени с разкъсани облаци. Ще се затопли.


В неделя от запад облачността ще се увеличи и през нощта и в понеделник през страната ще премине студен фронт. Температурите ще се понижат с около 5 градуса и ще превали слабо - отначало дъжд, който се премине за кратко в сняг и ще спре. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg. Следете пътната обстановка на Kamerite.bg.