Очаква се до началото на април да започне строежът на скоростната тангента на Околовръстния път в София

Близо 8 милиона лева са спестените до този момент от средствата, предвидени за зимно почистване. Около 3 млн. са натрупаните спестявания само през ноември и декември, а останалите 5 млн. идват от това, че договорите с фирмите за зимно почистване бяха сключени по-късно заради мекото време.

 

Сега огромната част от парите отиват само за готовност за чистене на снега от пътищата. Затова от Агенция „Пътна инфраструктура” планират да намалят тези разходи и да увеличат средствата за реална дейност. Спестените пари ще отидат за ремонт на пътища. Тази година ще приключи строителството на магистрала „Марица”, ще бъдат ремонтирани най старите участъци на „Тракия”, а от април се очаква да започне строителството и на Северната тангента на София.

 

„Бих искал да подчертая изключително добрата комуникация, която имаме с органите на Пътна полиция. Благодарение на нея успяхме да осигурим нормално пътуване по време на празниците, както и справяне с първата вълна снеговалежи през ноември”, каза председателят на агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков.

 

Пет пъти по-малко сняг е паднал тази зима в сравнение с миналата.

 

Повече по темата гледайте във видеото.