Не може да става въпрос за любов между АБВ и БСП, коментира Румен Петков

„Не мога да говоря за любов между АБВ и БСП. Не сме се събрали в политиката да се „любим”. Основните мандатоносители БСП и ДПС със своите действия бутат правителството надолу”, каза в „Здравей, България” по Нова бившият вътрешен министър и участник в АБВ Румен Петков. 

Всички членове на левицата, които подкрепят инициативата на Първанов, се очаква да бъдат изключени от партията на пленума на партията в събота. Бившият президент и бивш председател на БСП отказа да се покае за решението да регистрира самостоятелна листа, начело с Ивайло Калфин за евровота.
 
„Не разбирам тази омраза и отрицателна енергия, която се излива срещу нас. За самоизключването си знам колкото и Вие. Доколкото знам, това трябва да стане с официално писмо през кабинета на председателя”, заяви Петков. Според него новият проект и бившият президент Първанов се демонизират в медиите. 

„Има твърде всеотдайна прегръдка от страна на медийната група на господин Пеевски върху партийното ръководство”, категоричен бе той. Цялото интервю с Румен Петков гледайте във видеото тук