Пред Кеворкян тоя заяви, че се старае ролите, които играе, да бъдат различни

„Всичко върви толкова бързо, че се опитвам да хвана темпото. Гледам да си следвам професията. Държа си актьорската професия, но в един момент искаш да продължиш да се развиваш, за да не ти казват през цялото време какво и как да играеш, защото започваш да се чувстваш като поръчков актьор”. Това заяви в студиото на „Всяка неделя” актьорът Башар Рахал.


На въпрос с какво иска да е по-различен Башар отговори, че винаги гледа ролите му да бъдат различни. „Да не е нещо, което се повтаря, защото в един момент ние, актьорите, забравяме кои сме, губим идентичност”.


Припомняме, че той е роден в Дубай, където е живял до 6-годишна възраст. Майка му е българка, а баща му - ливанец. През 1980 година семейството пристига в България. Играл е в Младежкия театър, в театър „Сълза и смях”, както и на сцената на Народния театър „Иван Вазов”.


От 1989 г. досега е изиграл десетки роли в киното – от арабски терорист до просяк бедуин и руски пилот. В момента актьорът живее на два континента – Европа и Америка и прелита по хиляди километри годишно в двете посоки, тъй като семейството му е в Съединените щати, а работата му все повече се развива в България.


Тези дни на голям екран излезе филмът „Корпус за бързо реагиране2: ядрена заплаха”, където Башар играе една от главните роли и освен това е копродуцент. Филмът е първият за последните 30 години в историята на българското кино, който получава своето продължение, а създателите му гледат и към трета част.


В края на месеца предстои още една премиера – този път на филма „Код червено”, чийто продуцент също е Рахал.


Целия разговор гледайте във видеото.