Слаби превалявания са възможни следобед над Югозападна България

В сутрешните часове облачността над страната ще бъде значителна, но без валежи. На места в Дунавската равнина има мъгли, които по-късно бързо ще се разсеят. През деня съществена промяна няма да настъпи. Ще остане предимно облачно, но сравнително топло. Слаби превалявания са възможни следобед над Югозападна България, а по-съществени разкъсвания на облаците ще има над северните райони. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър и температурите ще останат сравнително високи.

 

През деня се очакват максимални температурни стойности от 8-9 градуса край морето и високите западни полета, до 13-14 в централната част на Дунавската равнина.

 

Предимно облачно ще бъде и в планините. Слаби превалявания са възможни следобед в Рила и Пирин, като до 1700 метра ще превалява дъжд, а над тази граница - сняг. Съществена снежна покривка обаче няма да се образува. И тук температурите ще се повишат, като максималната на 1500 метра ще достига 4-5 градуса, а на 2000 около нулата. В ниските части ще духа слаб, а в по-високите умерен вятър от юг-югозапад.

 

Началото на март ще бъде с типичното за месеца време - променливо, с чести превалявания от дъжд, но сравнително топло.

 

През почивните дни ще бъде предимно облачно. В събота ще вали в Източна България, а в неделя в почти цялата страна. Сутрин температурите навсякъде ще са положителни, а максималните ще са между 8 и 14 градуса. В понеделник преди обед облаците временно ще се разкъсат, след което до сряда отново ще е предимно облачно. На много места ще превалява дъжд, а по високите части на планините и сняг.