Бившият украински президент бил хоспитализиран в тежко състояние

Виктор Янукович е прекарал инфаркт и е в тежко състояние, информират руски и украински медии. Сваленият от власт украински президент, който потърси закрила в Русия след смяната на властта в Киев, е хоспитализиран в московска болница, съобщи агенция УНИАН, позовавайки се на публикация в руския ежедневник „Московский комсомолец”.

 

Според източник на печатното издание Янукович е приет от лекарите със съмнения за инфаркт: „Състоянието му се оценява като тежко. Официално потвърждение на тази информация до момента няма”, пише вестникът.

 

По-рано източници на УНИАН съобщиха, че Виктор Янукович вече е починал. За последно бившият държавен глава на Украйна се появи на публично място по време на пресконференцията, която даде на 28 февруари в руския град Ростов на Дон.

 

Оттогава представители на неговата Партия на регионите и хора от обкръжението му не потвърждават за контакт с него. Слухове, че е починал се появяват вече няколко пъти в електронното пространство, отбелязва украинската информационна агенция.