Станишев да реши какъв иска да бъде - евродепутат или премиер, препоръча Бойко Борисов

"Като наближат избори, всички започват да се правят на мъже. Моята съдба, за съжаление, така се нареди последните години, че все някакъв мъж има, който да иска да прилича на мен. Искат да ми влязат в обувките”. Това заяви в емоционално изказване в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

 

Относно поканата от страна на лидера на БСП Сергей Станишев за дебат, Борисов заяви, че първо той трябва да реши какъв иска да бъде – евродепутат или премиер.

 

"Ако ще е премиер, да се явява на дебат за премиер. Той дезертира от тази позиция, въпреки че преди четири години твърдеше, че е най-подготвеният. Второ, ние имаме обявен водач за листата за евродепутати. Той ще бъде ли водач на листа, ще бъде ли евродепутат?”, попита Бойко Борисов.

 

"В името на какво да дебатираме? Ние сме първа политическа сила, той открадна изборите и си направи правителство. До този момент ние сме най-голямата политическа сила, те не са победили на изборите. С кое право и с кой морал излиза да дава оценка? Не създадох правителство, защото не влизаме в безпринципни коалиции. Те влязоха в коалиция с "Атака” и сега се чудят как да излязат и какви шмекерии да направят”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

 

По въпроса за великденските добавки за всички пенсионери, Бойко Борисов е на мнение, че правителството ще осигури парите от работещите хора и на базата на кредити. 

 

"Рекордна безработица – 13%, купуване на гласове за изборите с парите на работещите хора. Това трябваше да говорят управляващите. Блокирани са всички големи проекти - "Марица”, "Струма”. Инфраструктурни проекти, които са важни за България”, заяви още експремиерът.