Вятърът ще бъде слаб, на изток все още умерен от север

Времето ще остане слънчево и приятно за края на зимата. Сутринта на места в Западна и Централна България ще има мъгли. През деня над цялата страна ще бъде предимно слънчево с повече облаци над планините и източните райони. Вятърът ще бъде слаб, на изток все още умерен от север. 

 

Минималните температури ще са от минус 2 градуса в котловините на запад, до плюс 3 -4 край морето. Максималните ще бъдат между 11 и 16 градуса.

 

В планините условията са ски са отлични. Ще бъде слънчево с малко облаци следобед и слаб, по високите части умерен северен вятър. Максималната температура на 1000 метра ще е 8 - 9 градуса, а на 2000 около нула. Снежната покривка достига метър. Опасността от лавини е голяма.

 

В петък отново ще е слънчево с повече облаци следобед над Североизточна България. Промяна няма да има и в събота, когато на места температурите ще достигнат и надминат 20 градуса. В неделя с умерен и силен северозападен вятър ще премине студен атмосферен фронт с облаци и слаби дъждове. 

 

В началото на следващата седмица ще бъде ветровито, особено в Дунавската равнина. Ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево, а температурите ще са от 13 до 18 градуса.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg