Следобед температурите ще са от 18 до 23-24 градуса

В събота ни очаква топъл мартенски ден. Над цялата страна времето ще е слънчево, а в сутрешните часове на места ще има намалена видимост. Следобед ще е доста топло за началото на март, заради умерения вятър от запад-югозапад. Вечерта от северозапад облаците ще започнат да се  увеличават и през нощта ще завали слаб дъжд.

 

Сутринта термометрите ще показват между 1 и 6 градуса, а следобедните температури ще са от 18 до 23-24 градуса.

 

В планините също ще е слънчево с умерен, по-високите части и силен западен вятър. Дневните температури по повечето върхове ще са положителни. Снегът по пистите ще омеква, а лавинната опасност остава значителна.

 

Утре западните райони на Европа ще са обхванати от област на високо налягане, която ще е причина за много слънце и високи температури. От север към континента със силни ветрове, облаци и валежи от дъжд, привечер вече и от сняг, ще навлиза студен въздух. В края на деня той ще се спусне на юг до Балканите и в неделя ще ни донесе слаби валежи и краткотрайно захлаждане. 

 

Утре в Северна и части от Централна Европа максималните ще са под 10 градуса, но във всички останали райони температурите ще са пролетни – от 15 до 20 градуса.

 

У нас в неделя с умерен до силен вятър от северозапад ще навлезе студен въздух и ще захладнее с около 5 градуса. Облачността ще променлива и ще вали главно преди обед. В понеделник ще остане ветровито и все още е възможно в западните и планинските райони да превалява. Във вторник облаците ще намалеят и температурите отново ще тръгнат нагоре. В сряда и четвъртък ще е предимно слънчево с максимални около и над 20 градуса.

 

И утре температурите ще са високи и ще е слънчево.