Майката на Владимира, заради която е станало спречкването, призна, че се страхува за живота си

„Силно е да се каже, че се е върнал страхът в Дупница. До голяма степен градът е облекчен, че ги няма Братя Галеви и част от техния антураж е в затвора. Разбира се, те имат много помагачи. Някои от тях продължават да създават напрежение. Случилият се конфликт с това момиче нямаше да се случи, ако Галеви бяха в града. Родителите нямаше да посмеят да го направят, коментира за „Събуди се” Методи Стойнев – общински съветник в Дупница, известен с конфликта си с Братя Галеви.
 
Припомняме ви, през седмицата бивш гард на Братя Галеви – Николай Радев-Отвертката, бе убит, а под стража за убийството са задържани трима мъже от семейство Карастоянови, които се спречкали с него заради красивата Владимира.  
 
Методи Стойнев напомни, че и преди приближените и гардовете на Галеви са правели подобни неща и е имало проблеми с момичета. 
 
Дълги години институциите не си вършеха работата в района и в града. Част от хората, които бяха около тях, отново се събудиха, откакто на власт се върна партията майка. БСП беше основният покровител на братята. Мая Манолова разчиташе основно на тях на изборите”, заяви общинският съветник.
 
„Аз не съм очевидец и знам, че не е имало никакъв нож и че при сборичкването помежду им всички вкупом са паднали върху голяма витрина на заведението. Стъклото се е стоварило върху всички и на мястото на Николай Радев е можел да бъде всеки един от тях”, обясни за „Събуди се” съпругата на анестезиолога Николай Карастоянов, заради чиято дъщеря се твърди, че е станал конфликтът.
 
„Владимира е била на кафе с приятелката си и са били спокойни до момента, в който в заведението влиза Николай Радев. Още с влизането той започва да я обижда и да се заканва и след като няма реакция от нейна страна, той отива до масата, където са момичетата и започва да се държи още по-арогантно, като казва, че ще я направи проститутка. Тогава дъщеря ми се обажда на баща си, което е най-нормалното според мен. Тогава Николай Радев казва – „давай, викни ги всичките да ги избия”, като има предвид дядо й и чичо й.
 
По думите на майката на момичето Отвертката е този, който пръв е скочил на бой. Тя заяви категорично, че съпругът й и свекърът й са лекари и не могат да носят ножове в себе си.
 
Диана Карастоянова допълни, че Николай Радев дълги години е притеснявал Владимира и я е малтретирал физически и психически с цел отмъщение и че след множеството подадени жалби от семейство Карастоянови не е имало реакция от страна на властите. 
 
„Страхувам се за живота си”, призна майката на Владимира.
 
Братът на убития Николай Радев – Иван, заяви, че е възмутен от казаното от Диана Карастоянова. 
 
„Тройната лекарска експертиза установява, че Николай не е убит от порезна рана на стъкло, а е убит от намушкване с предмет от типа шило, нож. Намушкването не е само едно в областта на черния дроб, има и такова в лявата гърда към сърцето и няколко в гърба. Има снимки за това, които доказват това. Те не са го били с голи ръце, има удари с чукове по главата. Това е умишлено убийство, обясни Иван Радев.
 
Той защити версията, че не Николай е преследвал Владимира, а тя него, настоявайки да има контакт с него. Той като женен от три години мъж отказвал да имат взаимоотношения. 
 
От семейството на Николай Радев заявиха, че няма да търсят саморазправа и остават с надеждата съдът да си свърши работата.
 
Ние не сме зверове като тях, не сме убийци, няма и да станем. Има закони, нека те бъдат за всички и нека тази държава докаже, че може да работи”, заключи братът на убития Николай Радев.
 
Остава отворен и въпросът защо Владимира е посещавала въпросното заведение, което е известно като последния офис на Братя Галеви, и за което се знае, че там се събират неговите приближени.
 
Повече по темата гледайте във видеото.
 
Репортер: Екатерина Николова